Nyhetsarkiv

Ny seger för seniorlaget

2009-05-24

Efter en något tam inledning så lossnade det ordentligt i matchen mot Oskarshamn.

Efter dom två inledande serieomgångaran var Carlshamn stora favoriter i matchen mot Oskarshamn Dockers. Detta hade nog satt sig i huvudet på Carlshamnsspelarna som inte kom upp i normal nivå under inledningen av matchen. En fråga om underskattning kunde märkas. I och med att redan den första driven resulterade i touchdown via en lång passning till Niklas Olsson, så tilltog tendensen av underskattning. Carlshamn kom ingenstans på marken, vilket tidigare varit det vägvinnande spelet. Försvaret hade också märkbart svårt att stoppa Dockers, som visade upp ett varierat spel. I andra kvarten kunde en Oskarshamnspelare slita sig loss och springa igenom Carlshamns försvar för en touchdown.
Efter detta började Carlshamn visa tendenser av sitt gamla spel och Filip Leitner kunde springa in lagets andra touchdown innan halvleken var över. Efter pausvilan var det inget snack om saken. Ytterligare en lång passning hittade rätt adress i form av Robert Wilhelmsson och när Filip Leitner kort därefter tog en interception ända in i målområdet så var saken klar. Carlshamn kunde nu spela ut och man varierade ett vägvinnande springspel med att sätta nästan alla passningar. En lång passning till André Malkolmsson avslutade dagens poängskörd. Värt att nämna är även extrapoängen som samtliga sattes säkert av Robert Wilhelmsson.

Efter en trevande inledning så visade Carlshamn prov på ett varierat och bra anfallsspel. Kan man fortsätta det spelet så kommar laget att bli svårstoppat i år. Glädjande att man visar att man även kan passa bollen, vilket kommer att sätta övriga lags försvar inför en del svåra beslut.

Dagens poänggörare:
Filip Leitner 12
Robert Wilhelmsson 11
André Malkolmsson 6
Niklas Olsson 6

Resultat (7-0)(7-6)(14-0)(7-0) 35-6