Nyhetsarkiv

2012 - Januari

2012-01-31

Coacher sökes till Oakleaves Football school

2012-01-30

Klubben planerar att hålla en fotbollsskola för årskurs 2-5 under våren och försommaren. Tanken är att träna en gång i veckan under 8-10 veckor och sedan avsluta med att sätta ihop lag och spela interna matcher under en helgdag. Femmorna och kanske några av fyrorna ska sedan få möjlighet att fortsätta spela med vårt U13-lag under sommaren och hösten. Vi jobbar för närvarande med att hitta sponsorer som kan stötta den här satsningen.

 Men för att kunna klara av detta så behövs naturligtvis tränare som kan ta hand om barnen och lära ut amerikansk fotboll på ett roligt och säkert sätt. Vi kommer att köra en kort introduktion innan start och det kommer att finnas vuxna ledare på plats under träningarna. Tränarna kommer att få betalt och det blir även reseersättning om man har lång väg. Vi behöver tre-fyra tränare för att fixa detta. Ni som är intresserade kan anmäla er vi mail till kansliet@oakleaves.se eller telefon till Mikael 0708-576007. Vi hoppas och tror att många gamla och nya spelare är intresserade av att ställa upp för klubbens framtid under en förhållandevis kort period.


Superbowl Partyt - ändrat!

2012-01-27

På grund av att Restaurant Loch Ness inte fick tillstånd av kommunen att hålla öppet längre än till 02.00 så måste vi flytta årets Superbowlparty. Ny samarbetspartner blir Port Hotel som ställer upp med kort varsel. Detta evenemang är endast för medlemmar i Carlshamn Oakleaves, men alla är välkomna att bli medlem i klubben. Avgiften kan betalas vid ankomst till Port Hotel.

Var: Port Hotel (Drottninggatan 102 - vid Navigatören)

När: Söndagen den 5 februari kl 23.00 - ca 05.00

Pris: 225 kronor ( i priset ingår en stadig hamburgare)

Baren är öppen till kl 00.30 - för alla över 18 år.


Besök i domarfabriken

2012-01-25Peter Torstensson med en grupp blivande zebror med stora öron.

Vi har gjort ett besök på domarkursen för att se hur det artar sig med årets kull av zebror. I vår sport har domaren inte bara rollen att döma efter regelboken. En lika stor del handlar om att ta beslut och se till att matchen flyter på.

Tio stycken aspiranter drillades av Peter Torstensson i konsten att sköta en match. Intresset var mycket stort och Peter sitter inne med stort kunnande som han på ett intressant och pedagogiskt sätt förmedlar. Alla blivande domare sög i sig av hans kunskaper. Ett tips är nog att ingen av klubbens domare kommer att misslyckas vid årets provskrivning.

Keep up the good work!


Dags för ungdomsbanketten

2012-01-21

Bättre sent än aldrig... Äntligen är det dags för ungdomsbanketten som avslutning på säsongen 2011. Vanligtvis brukar denna hållas i november/december men i år har det varit en hel del hinder som gjort att det blivit förseningar, men nu är det äntligen dags.

Förutom god mat och avtackning av årets ledare så kommer det att bli någon överraskning och, naturligtvis, prisutdelning.

Priskategorierna är för respektive lag
- Most Valuable Player
- Most improved player
- Rookie of the year
- Team player of the year
- Most hard working player

Var: UDD-stugan i Karlshamn
När: Fredagen den 10 februari kl. 19.00

Föranmälan senast den 8 februari via mail till kansliet@oakleaves.se

Vi hoppas att så många spelare, föräldrar och ledare som möjligt kan dyka upp och göra denna kväll till en fin upplevelse. 


OBS! Domarkursen flyttad

2012-01-17

På grund sjukdom så måste kvällens uppstart av domarkursen flyttas. Nytt startdatum blir tisdagen den 24 januari kl 18.00 till ca 20.00. Samma plats dvs Norrevångskolans entré.


Preliminärt spelschema

2012-01-15

Ett preliminärt spelschema är klart, och nu är det dags för coacher och lagledare att spika datum och klockslag. Tyvärr blir det även i år en delad säsong med ett långt sommaruppehåll, så det gäller för coacherna att hålla spelsuget uppe, och kanske hitta alternativa aktiviteter under sommaren.

Så här ser schemat ut för U15:
13/5 vs Carlskrona Seahawks
20/5 @ Ystad Rockets
27/5 vs Limhamn Griffins
2/6 @ Ekeby Greys
9/6 vs Kristianstad Predators
16/6 @ Carlskrona Seahawks
11/8 vs Ystad Rockets
18/8 @ Limhamn Griffins
25/8 vs Ekeby Greys
1/9 @Kristianstad Predators

och för U19 som spelar med Carlskrona:
13/5 vs Helsingborg Jaguars
20/5 @ Värnamo Razorbacks
27/5 vs Staffanstorp Saviours
2/6 @ Kristianstad Predators
9/6 vs Limhamn Griffins
16/6 @ Helsingborg Jaguars
11/8 vs Värnamo Razorbacks
18/8 @ Staffanstorp Saviours
25/8 vs Kristianstad Predators
1/9 @ Limhamn Griffins


Domarkursen startar

2012-01-11

Nu är det dags för årets domarkurs att starta upp. Kursen är öppen för alla som är intresserade av att lära sig mer om vår sport. Ett utmärkt tillfälle för föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon och vänner som ibland har stått lite undrande vid sidan om plan och frågat sig varför domaren blåste, eller varför han tappade sin gula näsduk. Här får ni tillfälle att lära er mer. Det är ett faktum att de som verkligen lär sig att  förstå amerikansk fotboll med dess regler, taktik och strategi, kommer att fastna för sporten och ha ett stort nöje av varje match man ser.

Sedan är det förstås klubbens önskan att tillräckligt många även tar steget fullt ut, skriver domarprovet i vår och blir licensierade ungdomsdomare. Finns det inga domare så kommer det inte heller att spelas några matcher, och spela matcher är ju det som våra ungdomar nu går och längtar efter.

Domarkursen kommer att genomföras tisdagar mellan 18.00 och ca 20.00 med start den 17 januari. Samling vid Norrevångskolans entré.


Weightlifting

2012-01-09

Äntligen är styrketräningshallen på Norrevång klar, så nu kör vi igång uppbygnadsträningen inför säsongen . Strength coacher i år blir Peter Torstensson och Johannes Nordgren och dom kommer säkert att sätta ihop ett program som ger Oakleaves spelare en massa nya muskler.

Styrketräningen är en mycket stor del av vår sport. Dels handlar det mycket om styrka på plan. Den starkaste spelaren vinner oftast. Dels ger styrketräning en bra grund för att kunna bli snabbare och smidigare, men framför allt är det oerhört viktigt som skadeförebyggande träning. Så ni som tar er sport på allvar och vill utvecklas, se till att sätta igång med styrketräningen.

Inledningsvis kör vi tre pass i veckan med start på torsdag den 12 januari kl 18.00. För övriga tider se träningstider här till vänster.


Superbowl Party

2012-01-07

 

Carlshamn Oakleaves bjuder in till årets stora händelse – SuperBowl Party.

2012 i samarbete med The Loch Ness Restaurang & Pub i Karlshamn.

Alla medlemmar är välkomna. Stödmedlemskap 100:- kan lösas på plats.

Hamburgermeny serveras för 89:-

Baren är öppen för medlemmar över 18 år.

När: Söndagen den 5 februari kl 23.00 – ca 05.00

Plats. Loch Ness, Ronnebygatan 22


Brand på Norrevång

2012-01-06

Igår kväll utbröt en brand i den byggnad där klubben har sitt förråd i Mörrum. Även om inte vårt förråd är totalförstört så är i princip all matchutrustning som förvarades där förstörd. Än värre är att vår container stod precis intill branden. Hettan som utvecklades inne i containern har förstört all träningsutrustning, hjälmar och axelskydd mm som förvarades där.

I nuläget har vi inte tillgång till området förrän polisen gjort en utredning vilket kommer att ske i början på nästa vecka. Först då kan vi sätta igång och undersöka hur stora skadorna är och om någonting kan räddas.

Styrelsen kommer att träffas så fort som möjligt för att lägga upp en plan för hur situationen ska hanteras.

Detta är naturligtvis ett hårt slag för klubben där träningarna skulle dra igång om ett par månader. Nu gäller det att alla som vill att klubben ska kunna fortsätta sin verksamhet verkligen ställer upp för att denna situation ska kunna klaras upp. Om vi som vill att fotbollen i Karlshamn ska växa och utvecklas jobbar tillsammans så kan vi säkert klara av detta och komma ännu starkare ut när säsongen börjar igen.