Nyhetsarkiv

Knapp förlust mot Hurricanes

2009-05-09

Oakleaves U17 gjorde en stark insats mot Hässleholm Hurricanes i helgen, men fick ändå se sig besegrade med 18-6.

En match som kom att domineras av två starka försvar och en springande Quarterback. Både Carlshamn och Hässleholm hade märkbart svårt att producera några längre driver. Även om man fick ett par första försök så blev det därefter till att punta iväg bollen. Skillnaden lagen emellan var dels Hässleholms duktige Quarterback som själv sprang med bollen för både first downs och för touchdowns. Carlshamn hade stora problem att stoppa honom, och vid vissa tillfällen kunde han slita sig loss från ganska tama tacklingar. Han sprang in med bollen en gång i varje kvart. Extrapoängen satt dock inte och efter tre kvartar stod det 18 - 0 till Hurricanes.

Teddie Nilsson på väg mot TDDå vaknade Carlshamn, och framför allt dagens QB, Teddie Nilsson till liv. Man pressade på hårt och med ca 5 minuter kvar av matchen sprang Teddie själv in med reduceringen. Ställningen 18-6 efter ett misslyckat extrapoängsförsök. Carlshamn fortsatte att pressa på och vid tvåminutersvarningen var man ytterst nära att forcera in bollen igen. Tyvärr saknades några centimeter och Hässleholm kunde ta över bollen och låta tiden rinna ut.

Sammanfattningsvis en bra match av Carlshamn, dock krävs det att man tränar betydligt mer på att bli hårdare i sina tacklingar. Det såg riktigt lamt ut vid ett antal tillfällen. Den tunna truppen är också ett orosmoment. Endast 11 man ombytta och det krävs påfyllning i truppen om man ska kunna matcha framför allt Hässleholm i kommande matcher.