Nyhetsarkiv

Perfect season för U13!

2009-10-04

U13-laget tågade in på Kristianstads IP som obesegrade under året. Match mot Kristianstad och Ystad stod på schemat i årets Snapphane Cup.

Första matchen mot Kristianstad började chockartat då Predators lyckades springa igenom Carlshamns försvar för en touchdown redan på första spelet. En väckarklocka som hette duga. Därefter tog Oakleaves över bollen och malde på med sitt springspel. Kristianstad stod upp bra och stoppade Carlshamns driver vid flera tillfällen. Oakleaves defence taggade också till efter chocköppningen och till slut hade man visat vilka som är bäst. Slutresultatet 30-12 speglar matchen bra.

Kristianstad ska ha en stor eloge för hur man lyckats få spel och spelare att stämma. Detta var bara deras andra match, och med endast åtta spelare bjöd de upp till förvånansvärt bra motstånd. Det märks att det finns en tradition och bra coacher i Kristianstad.

Andra matchen mot Ystad blev annorlunda och mycket tuffare. Ystad hade kommit till spel med ett antal överåriga spelare, och man spelade på gränsen och ibland över vad som är tillåtet. Carlshamns spelare lät sig dock inte skrämmas utan svarade upp precis som laget har pratat om. Hårt men schysst spel. Det blev också en hård match där Carlshamns samspelthet och varireande spel fällde avgörandet. 20 - 0 till slut.

En skön avslutning på en underbar säsong. Vinst i Rockets cup, vinst i Marvels pokal, vinst i Dukes Torney och avslutning med vinst i Snapphane cup. En perfect season och 19-0 i resultat. Det ska bli riktigt kul att följa dessa grabbar och tjejer i framtiden. Närmast i U15 och U13 kommande säsong, då dom säkerligen kommer att vara med och slåss om medaljer igen.