Nyhetsarkiv

Seniorerna skakade serieledande Lugi

2009-08-23

Carlshamn Oakleaves skakade serieledarna

Carlshamn Oakleaves tog i helgen emot Lugi Vikings för årets sista hemmamatch i div II Södra. Lugi leder serien och hade nog inte väntat sig en särskilt tuff match. Men Carlshamn visade att ingen kommer till deras hemmaplan för att få en lätt match. Matchen dominerades från början till slut av Carlshamn som vid två tillfällen i första halvlek var endast fem yards från Lugis mållinje. Tyvärr lyckades hemmalaget inte få in bollen trots att man hade åtskilliga försök. Gustav Hallgren var ytterst nära när han snyggt tog emot en passning i målområdet, men lyckades inte hålla kvar bollen när han landade på marken. Bedömningen var hårfin och det kunde lika gärna ha bedömts som en touchdown för Oakleaves. Carlshamn tog två djärva beslut att inte försöka sparka in tre lätta poäng på fjärde försöket, utan försökte sätta en touchdown istället. Ett ödesdigert beslut skulle det visa sig.

Carlshamns försvar dominerade totalt och tillät inte Lugi en enda first down under första halvleken.

I andra halvlekens andra spel hittade Lugis quarterback ingen öppen mottagare och bestämde sig för att själv springa med bollen. Detta överraskade hemmalagets försvar som inte lyckades få tag på honom och bortalaget tog mycket ologiskt ledningen i matchen. Extrapoängen satt och Lugi ledde med 7-0. Efter detta hade Lugi en kort period där man lyckades marschera ner mot Carlshamns målområde. Men inte så långt så att det oroade. Med ca 5 minuter kvar av tredje kvarten tog Carlshamn hand om bollen och startade  en makalös drive där man behöll bollen tills det återstod en och en halv minut av matchen. I närheten av Lugis målområde fick Filip Leitner bollen och sprang in med den på vänsterkanten för en reducering till 6-7. Återigen i sann Oakleaves-anda beslöt man sig att gå för seger istället för att försöka få till ett oavgjort resultat, och det var så när att det lyckades när David Göransson blev stoppad endast centimeter från Lugis mållinje.

Med endast en dryg minut kvar av matchen försökte Carlshamn sig på en onside kick för att få starta ett nytt anfall och ytterligare en chans att göra poäng. Försöket misslyckades och Lugi tog hand om bollen och lät sedan tiden rinna ut.

Sammanfattningsvis en oerhört bra match av Carlshamn där man visar att laget i sina bästa stunder är ett av de bästa i serien. Laget är ungt och har ambition för spel i högre serier. Nästa säsong ser ut att kunna bli den bästa någonsin och det finns en rejäl chans att man då tar steget upp i div I.

Nu återstår bara en match av årets serie och det är derbyt mot Carlskrona Seahawks i Karlskrona nästa helg. Detta är en match som inget av Blekingelagen vill förlora så det kommer att bjudas på rejäla kämpatag på Hästö IP.