Nyhetsarkiv

Limhamn blev för svåra

2009-08-09

Seniorlaget åkte till Malmö för att säkra tredjeplatsen mot Limhamn Griffins.

En ordentligt decimerad trupp med endast 19 ombytta spelare ställde upp till match, och det började bra. Carlshamn avancerade bollen bra redan i första driven men stoppades till slut. Försvaret ville inte vara sämre utan pressade Limhamn så pass att de fick punta bollen efter ett antal yards i förlust.

I den andra driven satt sedan en passning till Robert Wilhelmsson som efter en fin mottagning sprang in bollen för ledning. Extrapoängen satte han sedan säkert själv.

Efter detta jämnade spelet ut sig och Limhamns passningar började hitta rätt. Carlshamns försvar stoppade alla försök till springspel men i luften verkade Limhamn ha hittat en svag punkt i passförsvaret. Långa passningar hittade ideligen rätt adress och innan halvtidsvilan hade två passningar hittat mottagare inne i endzone.

Halvtidsvila med en knapp hemmaledning, men ändå en jämn match som skulle kunna sluta hur som helst.

Efter pausvilan fortsatte Limhamn med sitt passningsspel som Carlshamn inte lyckades hitta något bra motmedel mot. Oakleaves anfallsspel försvann även det och man lyckades inte öppna några hål för springspelen eller ge sin quarterback tillräckligt med tid för att hitta några öppna mottagare. Istället drog Limhamn ifrån och efter ytterligare tre passningar för touchdown så var slutresultatet 34-7.

Återigen en match där Carlshamn kroknar rejält i andra halvan av matchen. Sista kvarten gick laget på knä och man ska vara tacksam för att Limhamns receivers inte höll uppe sin skärpa, för det fanns stora möjligheter till ytterligare poäng via passningar.

Carlshamns tränare behöver nog tänka igenom upplägget under uppbyggnadsfasen inför nästa säsong, för det verkar som om laget inte har kraft att genomföra en hel match.

Resultat (0-7, 13-0, 14-0, 7-0) 7-34