Nyhetsarkiv

U17 vann en märklig match

2009-08-08

Oakleaves U17-lag besegrade Hässleholm Hurricanes för andra gången.

Mötet på Oakland blev en märklig tillställning då Hurricanes anlände med endast nio spelare. Båda lagen kom, sportsligt nog, överrens om att spela matchen med nio man.

Carlshamn började matchen mycket bra och marcherade fram med fem, tio yards per spel och var ganska snart framme vid Hurricanes dörr. Ett par onödiga straff skickade dock hemmalaget ett antal yards bakåt och man var tvungna att lämna över bollen till Hässleholm.

Nu var det försvaret som visade sig från sin starka sida och det blev tre och ut för bortalaget. Återigen dags för Carlshamns anfall, som trummade på precis som tidigare, men med samma resultat. Onödiga bestraffningar när man var nära endzone satte återigen stopp för driven. 0 - 0 i halvtid, men med ett klart övertag för hemmalaget.

Direkt i början av andra halvlek kom Hässleholms runningback loss. Inte mindre än fyra missade tacklingar från Carlshamn innebar att han kunde ta sig ända ner till endzone för bortaledning. Två extrapoäng sattes också efter att Carlshamns försvar gått bort sig.

Hemmalaget svarade direkt, och genom fyra rusher av Karl Olsson och extrapoäng från Teddie Nilsson hade man snabbt reducerat och kvitterat.

Ett par skador på Hässleholmspelare innebar att lagen återigen kom överrens om att reducera manskapet på plan, och båda lagen avslutade matchen med sju spelare. 

Därefter spelade Carlshamns försvar mycket bra och såg till att Hässleholm hade tredje och jättelångt. Men återigen ett par dåliga tacklingar och Hurricanes duktiga runningback var igenom. Ny ledning för bortalaget, men inga extrapoäng.

Nu började dock Carlshamns större trupp ta ut sin rätt och man marcherade raskt uppför plan och Karl Olsson kunde återigen springa in en touchdown. Teddie Nilsson sprang även in denna extrapoäng och hemmalaget var i ledning.

Hässleholm hade nu inte mycket mer att sätta emot, och Carlshamn knackade strax återigen på dörren. Denna gång lyckades Linus Svensson ta in bollen i endzone. Karl Olsson fastställde sedan slutresultatet med sina extrapoäng.

En märklig match som inleddes med nio och avslutades med sju man. Detta ställde till en del oreda, framför allt hos Carlshamn. Dock en seger vilket innebär att tredjeplatsen troligen är säkrad.

Nu återstår två matcher mot suveränerna Ystad Rockets och Limhamn Griffins. Här ska inte Oakleaves ha mycket att hämta, men grabbarna får ta dessa matcher som lektioner, ha roligt och lära sig mer.

Resultat (0-0, 0-0, 8-14, 16-0) 24-14