Nyhetsarkiv

Oakleaves U13 är bäst i Sverige

2009-08-02

Oakleaves U13-lag vann Dukes Torney.

Oakleaves U13-lag deltog under helgen i Dukes Torney, Sveriges största turnering för ungdomslag. Sveriges 8 bästa lag var inbjudna och Carlshamn kom med som andra obesegrade laget under året. Carlshamn hade inför turneringen spelat 9 matcher, samtliga vinster. Främsta meriten har varit segern i Rockets cup i våras där ett flertal lag från Danmark och södra Sverige deltog.

Oakleaves killar startade Dukes Torney helt respektlöst och avfärdade Örebro Black Knight i första matchen med 46-0. Andra matchen under fredagen spelades mot Täby Flyers. Täby bjöd lite hårdare motstånd, men Oakleaves stod till sist som segrare med 20-0.

Lineup mot Arlanda JetsLördagen inleddes med ett länge motsett möte med Arlanda Jets. Jets har länge dominerat ungdomsfotbollen i Sverige och hade inför matchen mot Oakleaves 52 raka segrar genom ett antal år. Den här matchen drog en stor publik och Carlshamn hade det största stödet eftersom övriga lag såg möjligheten att Arlandas vinstsvit nu skulle kunna brytas.

Carlshamnskillarna infriade också förväntningarna. Ett heltänt gäng gav inte Arlanda något utrymme. André Jeansson sprang in en touchdown i första försöket och knäckte Jets direkt. Carlshamns försvar spelade hårt och disciplinerat och gav inte Arlanda något utrymme varken på marken eller i luften. Slutresultat 22-6 till Oaklaves.

Sista matchen i gruppspelet var avgörande då Oakleaves mötte Stockholm Mean Machine som också hade tre segrar i turneringen. Stockholm hade inte mycket att sätta emot, även om man oroade en del i inledningen genom att komma loss och springa in en lång touchdown för kvittering. Efter det bet Carlshamn ihop och stängde dörren och satte ytterligare tre touchdown för slutresultatet 30-6.

På kvällen var det dags för semifinal mot Göteborg Marvels. Göteborg hade Carlshamn spelat två matchen mot tidigare under säsongen och inte haft några problem att vinna. Detta satt säkerligen i huvudet, och killarna var inte tillräckligt aggressiva i inledningen av matchen. Göteborg tog ledningen med 2-0 genom en safety och var därefter väldigt nära att springa in en touchdown. Carlshamn lyckades stoppa detta centimeter från eget målområde. Det var många oroliga åskådare och ledare i det läget. Men grabbarna tog sig samman, tände till och visade att man är bäst. Slutresultat skrevs 30-6.

Så var det dags för söndagens stora final. Återigen match mot Arlanda Jets. Ett Arlanda som var ute efter revansch. Båda lagen var ordentligt taggade, men Carlshamn lyckades återigen chocka. Genom att ändra en del på sitt sätt att spela överraskades Jets, och Robin Gombkötö sprang in en touchdown i andra försöket. Arlanda, som insett att det inte gick att komma igen Oakleaves försvar genom att springa med bollen, anföll nästan uteslutande i luften. Detta hade Carlshamn förutsett och passförsvaret hade specialgnuggats. Detta ledde till två inteceptions och ett antal brutna Arlandapassningar. När Carlshamn innan halvlek lyckades bättre genom en passning till Alexander Svensson för en ny tocuchdown var segern ett faktum. Segern säkrades med cirka en minut kvar av matchen genom en interception av Mattias Bordes.Segerglädje

Dukes Torney är Sveriges största ungdomsturnering i amerikansk fotboll och spelades i år för sjuttonde gången. I år deltog 31 lag och cirka 600 deltagare.

Resultat

Gruppspel
Carlshamn Oakleaves - Örebro Black Knights 46 – 0
Täby Flyers – Carlshamn Oakleaves 0 – 20
Arlanda Jets – Carlshamn Oakleaves 6 – 22
Carlshamn Oakleaves – Stockholm Mean Machine 30 – 6

Semifinal
Carlshamn Oakleaves – Göteborg Marvels 30 -2

Final
Carlshamn Oakleaves – Arlanda Jets 14 – 0