Nyhetsarkiv

Historisk seger mot Limhamn Griffins

2009-05-30

En till synes bergsäker storseger förvandlades till en rysare när Limhamn var på väg att äta upp Carlshamns stora försprång.

Oakleaves seniorer tog emot Limhamn Griffins för en viktig match i toppstriden i Div ii Södra. Limhamn, som för bara två år sedan lyfte SM-bucklan, kom till spel med 15 man. Carlshamn mönstrade en betydligt större trupp och visade redan från start att man hade bestämt sig för att vinna den här matchen.

Ett varierat spel gav ideligen utdelning och Limhamn hade märkbart svårt att stoppa Carlshamns anfall, och när man själv hade bollen så tog det inte många spel innan Carlshamns försvare gjorde sitt för att återigen lämna fältet till hemmalagets anfall.

Ställningen 22-6 i halvlek var siffror som kunde och borde varit större. Publiken, och förmodligen även Carlshamnsspelarna, vädrade en riktigt stor seger som skulle sätta ett avtryck i fotbollssverige. Tyvärr visade det sig återigen hur små marginalerna i fotboll är om man som lag bara slappnar av det minsta.

Limhamn kom ut i andra halvlek som ett nytt lag och rollerna var fullständigt ombytta. Nu var det Limhamn som förde spelet och man knaprade sakta in Carlshamns ledning. Carlshanmns spelare blev mer och mer frustrerade vilket visade sig bland annat i ett stort antal bestraffningar för enkla regelbrott. Att både spelare och ledare i detta läget börjar gnälla på domarteamet gjorde inte saken bättre.

Limhamn var ytterst nära att ta över matchen när man försökte sig på en onside kick i slutskedet. Carlshamn lyckades dock med nöd få tag på bollen och därefter låta klockan rinna ut.

Sluresultat 28-24.

Det spel som Carlshamn visade i första halvlek är förmodleigen den bästa fotboll som spelats på Oakland, tyvärr måste coacherna se till att få nerver och inställning att fungera en hel match både på spelarna och på sig själva. Detta var en match som inte skulle blivit en sån nagelbitare som det blev.